Borofloat

borosilikaattilasi boro floatlasi MODERNI LASIKAUPPA www_lasit_fi 2-3 borofloat tekninen lasi 3d tulostimen lasi 4mm borosilikaatti tasolasi

Borosilikaatti lasi (kauppanimet borofloat yms), yleisimmät käyttökohteet: kuumuutta (max 300 Celsius) tai happamien tai emäksisien aineiden parempaa kestoa vaativat tekniset käyttökohteet, esim. tarkistusluukkujen lasit, 3d-tulostimien tasot yms. Borosilikaattilasin pinnan kovuus on myös tavallista float-lasia kovempaa.

Borosilikaattilasi ei sovellu takanluukun laseiksi.

Borosilikaatti lasi on väriltään täysin kirkas.

Reunahionnat

Mikäli  lasi reunat jäävät asennuksen jälkeen näkyviin, suosittelemme ottamaan lasiin myös Kiiltoreunahionnan reunat-valikosta. Tällöin lasien terävät reunat hiotaan siistiksi ja kiilloitetaan ns. esittelykelpoisiksi. Reunahionta lisää myös hiukan lasien taivutuskestävyyttä. Ulkonäköä tuomaan voitte valita myös lasin pintaan reuna-alueelle tehtävän fasettihionnan tai 45- asteen fasettihionnan. Fasettihiottaessa laseja, jos lasin kaikki nurkat on pyöristetty alle 11mm kulmapyöristyksillä, fasettihionta hiotaan suoralinjaisena, eikä hionta seuraa kulmapyöristyksiä. Muulloin fasettihionta hiotaan CNC-koneella seuraamaan lasin reunalinjaa myös pyöristyksien osalta.

Tilatessasi borosilikaatti lasin (borofloat tai muu merkki)- mikäli et valitse reunahiontaa (vain leikattuna), teemme jokatapauksessa lasin reunoihin karkean nauhahionnan tylsyttääksemme terävät reunat.

Saat borosilikaattilasit leikattuna mihin tahansa ylläolevaan lasimuotoon (Valitse muoto-kohdasta), saatavilla myös reikien poraukset.

Mikäli tarvitte kulmapyöristyksiä – Esimerkkejä kulmapyöristysten koosta: R eli radius eli suomeksi säde, minkä kokoisen ympyrän osa kulmapyöristys on. Esimerkkejä, mihin kulmapyöristystä voi verrata:

 • Pitkäsoitto LP-levyn halkaisija on noin 300mm eli säde R=150mm
 • CD-levyn halkaisija on 120mm eli säde R=60mm
 • 2 euron kolikon halkaisija on noin 25mm eli säde R=12.5mm
 • 10 cnt kolikon halkaisija on noin 20mm eli säde R=10mm
 • 3mm pyöristys (R3) pyöristys näkyy silmään juuri ja juuri pyöreltä kulmalta, mutta lasin muoto ei vielä oleellisesti muutu
 • 1mm pyöristys (R1) ei juurikaan näytä pyöristetyltä kulmalta, mutta sormenpäällä tunnustellessa tuntuu että terävyys on juuri ja juuri hävinnyt

Reiän poraus lasiin – voit tilata laseihin myös reikiä haluamallesi kohdalle. Laseissa on tiettyjä säännönmukaisuuksia, mille kohtaa lasia reikiä voi porata. Esimerkiksi joka lasipaksuudelle on omat minimietäisyydet, millä etäisyydellä reiän reunan on oltava esimerkiksi lasin reunasta, lasin kulmasta tai toisesta reiästä. Karkaistussa lasissa nämät etäisyydet ovat suuremmat kuin karkaisemattomassa lasissa ja etäisyydet kasvavat lasipaksuuden mukaan. Myös reiän halkaisijalle on oma minimi lasipaksuudesta riippuen.

 • Laskurimme tarkistaa aina automaattisesti että nämät minimietäisyydet täyttyvät eikä reikä ole liian pieni lasipaksuuteen nähden.
 • Reiät ovat aina raakareunaisia eli reikien on tarkoitus mennä ”piiloon”
 • 6-40mm reiät tehdään pääsääntöisesti timanttiporalla ja yli 40mm reiät tehdään joko poraamalla tai koneistamalla CNC-koneilla
 • Ylärajaa reijän koolle ei ole, voimme koneistaa lähes minkäkokoisen reiän lasiin
 • Reiät voivat olla myös reunojen tasalla eli tehdä ns. puolikas esim. johtojen läpivienneille yms. tai takaneduslasi pyöreää takkaa vasten
 • lasi karkaistu lasi poraaminen reika lasiin www_lasit_fi MODERNI LASIKAUPPA
 • takaneduslasi lasi takan eteen karkaistu lasi www_lasit_fi MODERNI LASIKAUPPA
 • Reiät eivät voi olla liian lähellä toisiaan, mutta reiät voivat olla osittain päällekkäin (min 1/3 osa) – näin saat pidempiä aukkoja. (Reiän sakarat saatetaan työstää suoriksi mikäli tuotantomahdollisuudet näin vaativat)
 • Jos mahdollista, pyri käyttämään aina yhtä ja samaa reiän kokoa (edullisempi)

Huomioi että borosilikaatti lasia ei voi karkaista (karkaisu purkautuu korkeissa lämpötiloissa), joten jos tilaat laseihin reikiä, on syytä olla varovainen esimerkiksi ruuveja kiristäessä rei´istä.

# borofloat

Klikkaa allaolevaa tuotetta päästäksesi hintalaskuriin

Näytetään ainoa tulos