Umpiolasi

2kerros-eristyslasi, 2k, 3k, eristyslasi, umpiolasi, lämpölasi

Eristyslasi (kutsumanimi lämpölasi, umpiolasi, erkkari, 2k-lasi, 3k-lasi, …)

Eristyslasi (lämpölasi) on yleensä 2- tai 3-lasinen. Eristyslasielementti valmistetaan liittämällä 2 tai 3 lasia yhteen hermeettisesti suljetuksi elementiksi. Lasien välissä on yleensä alumiininen välilista, mikä erottaa lasit tietylle etäisyydelle toisistaan.

Mikäli ostat uuden eristyslasin vanhan tilalle, suosittelemme käyttämään ikkunalistat irti ja mittaamaan eristyslasin tarkat ulkomitat, sekä eristyslasin kokonaispaksuuden.

Lasikerrosten määrä, lasien välissä olevan välitilan leveys ja lasityyppi vaikuttaa eristyslasin U- eli lämmöneristys arvoon. Mitä pienempi U-arvo (Wattia/neliömetri*lämpötilaero sisällä ja ulkona Kelvineinä), sitä vähemmän lasi kuljettaa lämpöä läpi. Esimerkiksi valitsemalla lasiin (Lasipaksuudet -valikko) selektiivilasin ja argon-välikaasun, U-arvoa saadaan pienemmäksi.

Valitun lasin U-arvon näet lisätiedoista lasivalintojen alapuolelta.

Eristyslasin kaikki lasit voidaan myös karkaista:

Mikäli lasiin halutaan turvallisuutta enemmän, voi ylläolevasta valikosta valita lasien karkaisun. Karkaisun jälkeen lasi on noin 3-5 kertaa kestävempää kuin karkaisematon lasi (poislukien lasin reuna-alue), ja rikkoutuessaan karkaistu lasi särkyy pieniksi ”pölynimurilla imuroitaviksi” palasiksi, jolloin lasin rikkoutuminen ei aiheuta juurikaan viiltovaaraa. Karkaistu lasi kestää myös paremmin lämpötilaeroja lasin eri osissa (200 kelvinin ero lasin sisällä, maksimi käyttölämpötila 300C – karkaisematon 40 kelviniä). Valitsemalla karkaisun, eristyslasin kaikki 2 tai 3 lasia karkaistaan. (Huom! Eristyslasi maksimi käyttölämpötila +65C, massaus voi alkaa purkautumaan korkeammissa lämpötiloissa)

Eristyslaseissa voidaan käyttää turvallisuutta lisäämään myös laminoituja laseja:

Laminoidussa lasissa on yleensä kaksi lasia liitetty toisiinsa yhteen PVB- tai EVA-laminointikalvolla. Mikäli lasi rikkoutuu, kalvot pitävät molemmat lasit edelleen kiinni toisissaan, ja tästä johtuen laminoitu lasi aiheuttaa harvoin rikkoutuessaan vaaratilannetta. Tämän vuoksi laminoitu lasi luokitellaan turvalasiksi. Laminoidun lasin maksimi käyttölämpötila +90C. (Huom! Eristyslasi maksimi käyttölämpötila +65C, massaus voi alkaa purkautumaan korkeammissa lämpötiloissa)

 

Käyttökohteet mm: rakennusten ikkunat ja ovet, terassien lämmöneristys yms.

Kaikessa lasirakentamisessa ota huomioon rakennusmääräykset ja niiden tuomat vaatimukset lasien kestämiselle. Muista myös ottaa lasien mitoissa huomioon riittävä asennusvälys. Eristyslaseissa lasien musta massa-alue on suojattava auringon UV-säteilyltä (yleensä esim. kiinnityslistat peittävät lasien mustan reuna-alueen). Musta massa-alue on vaihtelevasti lasityypin ja koon mukaan noin 8-13mm leveä.

Voit laskea myös lasin painon kun kirjoitat lasin tiedot kenttiin. Lasin painolaskuri ei ota huomioon lasin muodosta johtumaa massan vähenemää vaan laskee aina suorakulmion muotoisen alueen lasipainon. Lasin painolaskuri on suuntaa antava. Lasin paino voi vaihdella eri tuotantoerien välillä johtuen lasin paksuustoleranssista.

# umpiolasi # eristyslasi

Mikäli teillä jäi kysyttävää, älkää epäröikö ottaa yhteyttäautamme mielellämme!

Kaikessa lasirakentamisessa ota huomioon rakennusmääräykset ja niiden tuomat vaatimukset lasien kuormitukselle/kestävyydelle.

Klikkaa allaolevaan tuotteeseen siirtyäksesi laskuriin:

Näytetään ainoa tulos